Compania Facebook a transmis, în replică la afirmaţia preşedintelui Joe Biden, că platformele social media ucid oamenii, cu dezinformarea, că a fost mai eficientă decât Guvernul, în promovarea vaccinării anti-Covid.

Întrebat, vineri, la Casa Albă, de un reporter legat de rolul platformelor precum Facebook, în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, Biden a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”.

Facebook a respins criticile spunând că 2 miliarde de oameni au vizualizat partea ştiinţifică de pe platformă şi că mai mult de 3,3 milioane de americani au folosit unealta sa de căutare privind vaccinarea, potrivit NBC.

Sâmbătă, a transmis că datele colectate cu ajutorul Carnegie Mellon University şi University of Maryland arată că platforma a surclasat administraţia Biden privind încurajarea acceptării vaccinurilor.

„Datele arată că 85% dintre utilizatorii Facebook din SUA au fost sau vor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19”, a spus Guy Rosen, vice-preşedinte al companiei. „Obiectivul preşedintelui Biden a fost ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi până pe 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv nu a fost atins”.

Rosen a mai afirmat că ezitarea privind vaccinarea a scăzut pe platformă cu 50% de când a început campania de imunizare, în luna ianuarie.

„Ne-am îndeplinit rolul”, a mai declarat el în comunicatul emis sâmbătă după-amiază.

Administraţia Biden a recunoscut că a ratat obiectivul impus pentru 4 iulie – ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de ser. Potrivit datelor oficiale, până la acea dată au fost imunizaţi 67% dintre ei.

Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume din cauza pandemiei, cu peste 34 de milioane de contaminări şi mai mult de 608.000 de decese asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here