Caută
Close this search box.

FORMIDABIL! Venită din calificări, Gabriela a câștigat marele turneu de tenis de la Hamburg, împotriva favoritei publicului!

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse (locul 198 WTA) a câştigat primul său titlu WTA din carieră, duminică, la Hamburg, după ce a învins-o în finală pe germanca Andrea Petkovic (locul 130 WTA), favorita totală a publicului!

Românca venită din calificări a câştigat finala cu scorul de 7-6 (6), 6-4. Meciul a durat două ore şi 10 minute.

Ruse a revenit în setul doi după ce a fost condusă cu 3-0.

Jucătoarea română şi-a asigurat un premiu de 25.548 de euro şi 292 de puncte WTA.

Succesul de duminică îi permite sportivei de 23 de ani apropierea de Top 130 WTA, urmând ca de luni să fie pe locul 131 sau 132. Ea îşi depăşeşte cea mai bună clasare din carieră, locul 159 WTA.

Emoții au fost doar pentru Gabriela. Aflată la debutul într-o finală WTA, ea a salvat două mingi de set ale lui Petkovic cu o stăpânire de sine remarcabilă.

Soarta primului set s-a decis în tie-break, după 80 de minute. Ultimul punct din prelungirile setului a născut un scandal de proporții pe Arena Centrală de la Hamburg. Asta pentru că una dintre deciziile arbitrului de scaun a scos-o din minți pe experimentata jucătoare germană. Ce s-a întâmplat, mai exact?

La minge de set în favoarea sa, Ruse a trimis o minge la limită, care a căzut pe tușă. În prealabil, unul dintre arbitrii de linie a dictat out, însă Tom Sweeney, oficialul din scaun, a intervenit și a schimbat decizia.

Acesta i-a acordat punctul româncei, spre exasperarea lui Petkovic, care a făcut scandal pe teren și a cerut intervenția supervizorului. Decizia a rămas neschimbată, astfel că prima manșă a fost adjudecată de Gabriela Ruse.

Descărcarea emoțională din finalul tie-break-ului a mobilizat-o preț de câteva minute pe Andrea Petkovic. Revenită de la vestiare, nemțoaica a dominat primul segment al setului secund. Însă avantajul de 3-0 procurat de nemțoaică a dispărut în momentul în care Gabriela s-a scuturat de emoții și a revenit la planul tactic din primul set.

Românca a micșorat numărul erorilor neforțate, iar loviturile ei la limită au revenit la precizia inițială.  Dintr-o situație extrem de incomodă, Gabriela Ruse a găsit o evadare impresionantă. A câștigat patru game-uri la rând și a făcut un pas uriaș spre victorie.

La 4-3, Ruse a ratat trei șanse uriașe de break, care ar fi dus-o la un game de câștigarea meciului. La 5-4, Ruse a fost condusă cu 0-40, dar a revenit incredibil. La prima minge de meci a închis duelul cu o lovitură perfectă de backhand.

Ruse a obținut primul trofeu din carieră, la prima finală jucată!

Gabriela Elena Ruse – Andrea Petkovic 7-6 (6), 6-4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri