Caută
Close this search box.

FOTO. Dezastru la Tokyo. Români umiliți duminică. Încotro mergem?

Evident, nu toți românii au fost umiliți, duminică, la Tokyo, unii chiar au triumfat spectaculos și am scris despre asta. Dar fotbaliștii au făcut-o de oaie rău de tot.

Astfel, România a pierdut într-o manieră incredibilă al doilea meci de fotbal de la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Rădoi au cedat în fața Coreei de Sud, 0-4, iar soarta calificării în sferturi depinde exclusiv de meciul cu Noua Zeelandă de joi.

Victoria cu Honduras de vineri (1-0) ne-a făcut să sperăm, dar prestația și deznodământul meciului cu Coreea de Sud readuc microbiștii din România cu picioarele pe pământ. Fără șut pe poartă, românii au cedat în fața asiaticilor un meci pe care l-am complicat inutil încă din prima repriză.

România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză.

Nici norocul nu le-a mai surâs „tricolorilor”. După golul deviat marcat împotriva Hondurasului, zeii ne-au întors spatele astăzi: Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză (’27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri (’59).

Puștii lui Rădoi, înfrângere fără drept de apel

Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”.

Pentru „tricolori”, urmează duelul de joi cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.

Rezultate: Noua Zeelandă-Coreea de Sud 1-0, România-Honduras 1-0, Honduras-Noua Zeelandă 3-2, România-Coreea de Sud 0-4.

Au marcat: a.g. M. Marin ’27, Dong-Gyeong Lee ’59, Kang-In Lee ’85, ’90
Ion Gheorghe a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 45 și a fost eliminat.

Din lideri, „tricolorii” au ajuns pe ultimul loc în grupă, toate echipele fiind însă la egalitate de puncte, 3.

„Tricolorii” se află acum pe ultima poziție în grupă. Calificarea în sferturi va fi decisă de un criteriu diferit de departajare, la Jocurile Olimpice contând golaverajul înaintea rezultatelor directe.
Miercuri, de la 11:30, România înfruntă Noua Zeelandă. De la aceeași oră, Coreea de Sud dă piept cu Honduras.
Pentru „tricolori”, urmează duelul de joi cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.

Atenție, un egal în meciul cu Noua Zeelandă nu ne ajută! La Jocurile Olimpice, în materie de criterii de departajare, contează golaverajul înaintea rezultatelor directe. Actualmente, România are cel mai slab golaveraj al grupei, 1-4.

Cum arată ordinea de departajare la JO:

golaverajul general
numărul superior de goluri marcate
rezultatele directe
golaverajul în meciurile directe
numărul superior de goluri marcate în meciurile directe
cartonașele primite în grupă
tragere la sorți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri