Caută
Close this search box.

FOTO. Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Simona Radiş, dublă campioană continentală: Sunt mândră că am fost portdrapelul României la Ceremonia de Deschidere

Canotoarea Simona Gianina Radiş a declarat, vineri, că s-a simţit mândră să reprezinte ţara şi să fie purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo alături de înotătorul Robert Glinţă (vezi FOTO principal, Simona purtând drapelul, alături de Robert)

„Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint ţara şi să fiu portdrapelul României. A fost un moment special. Am avut emoţii mari, dar, în acelaşi timp, m-am simţit puternică. Şi nu doar datorită faptului că am purtat steagul, ci datorită faptului că în spatele meu au fost mulţi oameni puternici. Naţiunea noastră este puternică şi împreună cu toţi sportivii care participă la Jocurile Olimpice o să facem tot posibilul să ridicăm drapelul pe cele mai înalte catarge”, a afirmat Simona Radiş, VICECAMPIOANĂ MONDIALĂ ȘI CAMPIOANĂ EUROPEANĂ EN-TITRE, precum și câștigătoare a două ediții de Cupă Mondială (un fel de Grand Slem al canotajului) cu barca de dublu vâsle a României, alături de Nicoleta Ancuța Bodnar (vezi FOTO mai jos, Simona în dreapta, Ancuța ân stânga).

Nicoleta-Ancuta Bodnar (b), Simona Geanina Radis (s), Women’s Double Sculls, Romania, 2021 European Rowing Championships, Varese, Italy / Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

În vârstă de 22 de ani, Simona Radiş a fost purtătoarea de drapel a României la impresionanta Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, în locul unei alte mari campioane, Mădălina Bereş, schimbarea de ultim moment având loc din cauza unei modificări în programul probei de 8+1 feminin ca urmare a vremii nefavorabile de la Tokyo.

În FOTOGRAFIA de mai jos îi vedeți pe Simona Radiș în dreapta, iar pe Robert Glință în stânga.

dav

Surse din cadrul Federaţiei Române de Canotaj au declarat că Mădălina Bereş (medaliată olimpică la Rio, campioană mondială și multiplă campioană europeană cu barca de opt), desemnată iniţial portdrapel de COSR alături de înotătorul Robert Glinţă, va concura sâmbătă, în loc de duminică, în seria de calificări a probei de 8+1 feminin. În aceste condiţii, ea nu mai putea lua parte la ceremonia de deschidere.

dav

Multipla campioană europeană Simona Radiş, componentă a bărcii de dublu vâsle feminin, alături de Nicoleta Ancuța Bodnar, a concurat vineri dimineaţă în calificări, reuşind accederea în semifinale.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri