Caută
Close this search box.

Franţa. Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

franţa

Guvernul francez va face vaccinul COVID-19 obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sanitar, informează luni postul BFM TV înainte de un discurs televizat al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters, via Agerpres.

Franţa are o mişcare anti-vaccinistă tenace, dar autorităţile au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului.

Totuşi, o scădere a ratelor de vaccinare pe măsura ce se avansează în lunile de vară şi o creştere a numărului de infectări din cauza noii variante dominante Delta au forţat guvernul să regândească strategia, notează Reuters.

BFM TV a mai relatat că Macron va spune în discursul că un permis sanitar solicitat pentru a participa la evenimente pe scară largă sau a merge în cluburi va fi solicitat de acum înainte şi pentru alte evenimente, stimulându-i practic pe oameni să se vaccineze.

Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de inoculări pe zi la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent.

Emmanuel Macron urmează să-şi susţină discursul televizat la ora locală 20:00 (18:00 GMT).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri