Caută
Close this search box.

FSB l-a reţinut pe consulul Estoniei la Sankt Petersburg

consulul Estoniei

Consulul Estoniei la Sankt-Petersburg, Mart Latte, a fost reţinut marţi, în timp ce primea „informaţii clasificate” de la un cetăţean rus, a anunţat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), citat de Interfax, conform Reuters şi EFE, pe fondul înmulţirii cazurilor de spionaj între Moscova şi Occident, informează Digi24.

„FSB a arestat în flagrant delict un diplomat estonian, consulul Estoniei la Sankt-Petersburg, în timp ce primea documente clasificate din partea unui cetăţean rus. Aceste activităţi sunt incompatibile cu statutul său de lucrător diplomatic şi au un caracter ostil faţă de Rusia. Măsuri conforme dreptului internaţional vor fi aplicate faţă de diplomatul străin”, a declarat FSB, citat de Interfax.

Conform normelor internaţionale, diplomaţii se bucură de imunitate în ţara în care lucrează. Cu toate acestea, ei pot fi privaţi de dreptul de a rămâne la post în caz de încălcare a legii sau de acţiuni ostile.

Cazurile de spionaj s-au înmulţit în ultimii ani între Moscova şi Occident, pe măsura creşterii continue a tensiunilor după criza ucraineană şi anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri