Caută
Close this search box.

Gata, s-a terminat, poate să înceapă! Partidul Acţiune şi Solidaritate al Maiei Sandu a câştigat alegerile din Republica Moldova

republica moldova

CEC a procesat 100% din procesele verbale. Astfel, rezultatele arată în felul următor: Partidul Acţiune şi Solidaritate obţine 52,80% din voturi, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 27,17%, Partidul Politic Şor – 5,74%. PAS a câştigat alegerile şi poate constitui majoritatea în noul Parlament. Mandatele ar urma să fie distribuite în felul următor: PAS – 63 de mandate, BeCS – 32 de mandate şi PP „Şor” – 6 mandate, informează TVR Moldova.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate, al Maiei Sandu, a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate ieri, și va putea forma un guvern, informează Ştirile TVR.

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare anticipate organizate duminică în Republica Moldova a fost de 48,41% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale, a anunţat, luni, într-un briefing de presă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Potrivit acestuia, ultimele secţii de votare, cele din Statele Unite ale Americii şi Canada, s-au închis luni dimineaţă, iar în urma centralizării datelor din toate cele 2.150 de secţii de votare la urne s-au prezentat în total 1.477.574 alegători, în condiţiile în care în listele permanente erau înscrişi 3.282.837 cetăţeni cu drept de vot.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri