Noul Parlament al Republicii Moldova şi-a ales joi conducerea – un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, faţă de patru anterior. Preşedinte al Parlamentului din legislatura a XI-a a fost ales liderul PAS, Igor Grosu, cu votul secret al 64 de deputaţi. Fracţiunea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor nu a participat la procedura de vot. Igor Grosu a fost singurul candidat pentru această funcţie, informează presa de la Chişinău.

Cei doi vicepreşedinţi aleşi sunt Mihai Popşoi, din partea PAS, şi Vlad Bătrîncea, din partea Blocului socialiştilor şi comuniştilor, conform Agerpres.

Deputaţii au votat şi componenţa Biroului permanent al Parlamentului, care va avea 12 membri, dintre care trei sunt din oficiu: preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii.

De asemenea, au fost constituite cele trei grupuri parlamentare: Partidul politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” (PAS) cu 63 de deputaţi, Blocul electoral al comuniştilor şi socialiştilor cu 32 de deputaţi şi Partidul politic „ŞOR”, cu 6 deputaţi.

PAS, cu cele 63 de mandate în noul Parlament, a anunţat constituirea majorităţii parlamentare absolute. Mihai Popşoi a fost ales în funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a acestui partid. Fracţiunea PSRM va fi condusă de Zinaida Greceanîi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here