Caută
Close this search box.

Împăratul Naruhito va participa la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Tokyo

Împăratul japonez Naruhito va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat marţi Agenţia Casei Imperiale, în timp ce organizatorii evenimentului sportiv global intră în etapa finală a pregătirilor, pe fondul pandemiei de coronavirus, informează Kyodo.

Agenţia a precizat că împărăteasa Masako nu va fi prezentă vineri la ceremonia de pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei, în condiţiile în care organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, pentru a preveni răspândirea virusului.

Conform aceleiaşi surse citate de Agerpres, împăratul Naruhito se va întâlni joi cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, la Palatul Imperial.

Japonia face aranjamente pentru ca împăratul, patronul onorific al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, să declare deschisă competiţia în timpul ceremoniei, potrivit oficialilor familiarizaţi cu planificarea.

Comitetul de organizare a făcut o solicitare, la jumătatea săptămânii trecute, pentru ca împăratul în vârstă de 61 ani să participe la ceremonie, potrivit agenţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri