Caută
Close this search box.

În Rusia începe să crească popularitatea lui Stalin

stalin

Iosif Visarionovici Stalin, unul dintre cei mai sângeroşi dictatori ai secolului XX, are parte de o creştere însemnată a popularităţii în Rusia lui Putin.

Străinilor poate li se pare şocant şi de neînţeles faptul că Stalin, vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni, are încă parte de popularitate în Rusia. Mai mult decât atât, popularitatea sa este în creştere în ultimii ani.

Iar Rusia lui Putin are grijă ca acest lucru să se întâmple pe fondul unei amnezii istorice şi chiar dacă îl pune în umbră pe actualul lider de la Kremlin.

S-au scurs aproape 60 de ani de când trupul îmbălsămat al lui Iosif Visarionovici Stalin a fost scos în secret, din mausoleul din Piaţa Roşie, şi îngropat sub zidurile Kremlinului, aminteşte ziarul Adevărul.

Cu toate acestea, fostul dictator sovietic, care a ordonat epurări etnice, execuţii, înfometări şi alte atrocităţi, insistă să-şi facă un loc de cinste în istorie. În mai 2021, 56% dintre ruşi l-au declarat unmare lider, într-un sondaj al Centrului Levada.

Este vorba despre o creştere dublă faţă de anul 2016, când procesul de stalinizare a conştiinţei ruse era lansat deja de câţiva ani, relevă comentatorul politic rus Andrei Kolesnikov, în The Moscow Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri