Peste 200 de oameni își vor pierde locul de muncă în urma implementării măsurii de restructurare a personalului unei companii importante din România. Acțiunea a fost demarată în luna februarie a acestui an.

Potrivit unui comunicat trimis de Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, începând de vineri a început implementarea măsurii de restructurare a personalului, acţiune care a fost demarată în luna februarie a acestui an şi care reprezintă o componentă esenţială a planului de redresare a companiei.

TAROM informează că a fost elaborată și aprobată o nouă organigramă care corespunde volumului de activitate curent şi estimat pentru anii următori, fiind concepută pentru a reduce costurile şi a asigura o distribuire eficientă a activităţilor la nivelul companiei. Această măsură afectează un număr de 241 de posturi din structura curentă.

„Astfel, este necesară iniţierea măsurii privind concedierea colectivă, cu respectarea procedurilor legale, în perioada imediat următoare fiind planificate consultări cu partenerii sociali. Angajaţii vizaţi de concedierea colectivă vor fi departajaţi pe baza unor criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, evaluările acestora fiind organizate cu furnizori externi.

În egală măsură, TAROM va derula toate demersurile prevăzute de reglementările în vigoare pentru a minimiza impactul programului de concediere colectivă, urmând a fi demarat un nou program de plecări voluntare. De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne, care vor fi anunţate tuturor celor interesaţi, conform procedurilor aplicabile”, se menţionează în comunicat.

Măsura restructurării personalului face parte dintr-un plan de redresare al companiei. În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a fost notificată cu privire la acest plan în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare.

„Competiţia comercială acerbă în domeniul aviatic ne impune menţinerea unui standard ridicat al siguranţei şi serviciilor pe care le oferim pasagerilor. În acest sens, TAROM le mulţumeşte tuturor angajaţilor săi, apreciind profesionalismul şi dăruirea de care aceştia au dat dovadă, mai ales în ultima perioadă, o perioada care s-a dovedit a fi extrem de dificila pentru întreaga industrie aviatică globală”, precizează reprezentanţii companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here