Conducerea Colegiului ”Gheorghe Şincai” din Capitală a fost notificată de Primăria Sectorului 4, să predea amplasamentul, în vederea începerii lucrărilor de consolidare a clădirii.

În următorul an şcolar, sunt trei variante de relocare a elevilor, la unităţi de învăţământ din sector, despre care Primăria afirmă că sunt renovate şi respectă condiţiile de siguranţă.

”În considerarea stringentei necesităţi de demarare a lucrărilor de consolidare şi de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu la clădirea Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” situată în Bucureşti, Calea Şerban Vodă, nr.167, sector 4, formulăm prezenta notificare prin intermediul căreia vă solicităm ca în termen de 3 zile calendaristice, respectiv până vineri, 23 iulie 2021, ora 12:00, să dispuneţi cu privire la predarea prin proces verbal de predare- primire, a amplasamentului unităţii de învăţământ pe care o conduceţi.

Notificarea transmisă colegiului poate fi consultată AICI.

Conform primăriei, ”pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului educaţional, în anul şcolar care urmează, precum şi pe întreaga durată a executării lucrărilor”, sunt trei variante de relocare: Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia, Şcoala gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”, toate clădirile fiind recent renovate şi respectând condiţiile de siguranţă.

Elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” au protestat, în repetate rânduri anul acesta, faţă de intenţia Primăriei sector 4 de a reloca elevii, în vederea modernizării clădirii Colegiului.

De asemenea, a existat şi o acţiune în instanţă, în urma căreia, în 18 martie, Tribunal Bucureşti a respins definitiv cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, pentru a începe lucrări de consolidare a imobilului. Primăria dorea evacuarea de urgenţă a clădirii.

În 16 februarie, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat un acord, prin care primăria îşi asuma în mod explicit obligaţia de a nu perturba în nici un fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea, în Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”.

De asemenea, autorităţile s-au angajat să prezinte mai multe variante de relocare a unităţii de învăţământ, pe durata lucrărilor, care sunt programate pe durata a 22 de luni.

Potrivit documentului, până la data de 1 august 2021, Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti urma să prezintemai multe variante conforme intereselor educaţiei pentru relocarea activităţilor didactice desfăşurate în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, pe perioada execuţiei lucrărilor, prevăzute cu o durată de 22 de luni.

„Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părţilor semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor şi părinţilor”, a transmis atunci Ministerul Educaţiei.

De asemenea, în organizarea procesului de predare, Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va sprijini Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” în vederea garantării conservării în cele mai bune condiţii a arhivei şi a elementelor de patrimoniu.

După finalizarea si recepţionarea lucrărilor de construcţii, Primăria Sectorului 4 îşi asumă obligaţia de a preda clădirea identificată către Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here