Caută
Close this search box.

ITM a dat amenzi de 10 milioane de lei

itm

Nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății. Aceste abateri au fost cel mai des întâlnite de inspectorii ITM, în urma unor acțiuni de control în perioada 14-26 iunie. Au fost aplicate amenzi de 9,84 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat citat de Revista Tranzit, ITM, acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă centralizate pentru perioada 14 – 26 iunie 2021 au avut ca rezultat aplicarea a 913 sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 154.500 lei. Astfel, din 1.971 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 540 şi s-au dispus 1.048 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

În timpul controalelor au fost depistate 426 de persoane, care desfăşurau muncă nedeclarată, fiind aplicate 3.350 de avertismente. Totodată, au fost dispuse 7.158 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

„Reiterez ceea ce am anunţat săptămâna trecută în privinţa acţiunilor de control în sectoarele economice în care se lucrează în aer liber sau în spaţii deschise şi în care se desfăşoară activităţi care presupun efort fizic intens şi în cadrul cărora se va verifica respectarea prevederilor OUG nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă“, a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri