Caută
Close this search box.

Jocurile Olimpice 2020. Organizatorii nu exclud posibilitatea opririi competiției. O parte din sponsori deja s-au retras

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclud posibilitatea opririi competiției, chiar și după debutul ei, din cauza numărului crescut de cazuri noi de Covid-19, atât în rândul sportivilor, cât și în rândul oficialilor și al cetățenilor japonezi, relatează Reuters.

Întrebat într-o conferinţă de presă, dacă jocurile, care au început oficial vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto, şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020 a spus că va urmări numărul infecţiilor – aflat în continuă creștere – şi va vorbi cu toate părţile interesate, dacă este necesar.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există în continuare o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto.

Cu toate acestea, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri.

Din păcate, numărul cazurilor de Covid crește de la zi la zi în Satul Olimpic. Totuși, festivitatea de deschidere a avut loc iar Jocurile au fost declarate deschise.

Numărul cazurilor de Covid crește de la zi la zi în satul olimpic

Spre exemplu, încă de miercuri Comitetului de organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Creștere numărului de infectări i-a determinat pe unii dintre sponsori să își retragă reclamele, pentru a nu fi asociați cu un „eveniment potenţial negativ”.

În afara celor 67 de cazuri pozitive identificate de organizatori, alte patru au fost raportate de prefecturile japoneze. Totuşi, autorităţile locale nu sunt obligate să raporteze dacă testele pozitive sunt legate de Jocurile Olimpice.

Japonia are o situaţie sanitară complicată. De la 1 iulie, au fost numărate în total 58 de cazuri pozitive, la aproape 20.000 de persoane care au ajuns în Japonia, inclusiv sportivi, manageri şi jurnalişti. 30% din populaţia locală solicită anularea evenimentului.

Amânate pentru un an, Jocurile Olimpice au avut deja ceremonia de Deschidere. Competiţiile se vor disputa fără spectatori, pentru a minimiza riscul de apariţie a unor noi infecţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri