Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor, despre Ciolos: A făcut una dintre greșelile cele mai mari. Nici o factură nu rămâne neplătită

Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a criticat, marți, declarațiile lui Dacian Cioloș, conform cărora PNRR-ul Ungariei ar fi fost suspendat de Comisia Europeană pentru că „nu există garanții că banii nu vor ajunge la persoanele din anturajul lui Viktor Orban”.

Kelemen spune despre Cioloș că „a făcut o greșeală uriașă” și că „a vrut să fie erou dar n-a reușit”.

„Niciodată nu am discutat în coaliție, nu este poziția coaliției, nu este poziția guvernului, este poziția lui Dacian Cioloș și el nu reprezintă coaliția, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui șef este în acest moment.

Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloș și cred că a făcut una dintre greșelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică și știți cum e, nici o factură nu rămâne neplătită în politică”, a spus Kelemen.

Întrebat la ce se referă prin „factură neplătită în politică”, vicepremierul a spus: „Nu știu, factura nu vine la mine”.

„A făcut o greșeală uriașă, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relație și Comisia a făcut precizările necesare, s-a grăbit domnul Cioloș, a vrut să fie erou, n-a reușit”, a mai adăugat Kelemen.

Dacian Cioloș a scris, miercuri, pe Twitter că aprobarea planului Ungariei a fost suspendată de Comisia Europeană, însă, marți, ministrul Justiției din Ungaria transmitea că informația potrivit căreia PNRR-ul Ungariei va fi suspendat este „fake news”. Ulterior, Comisia Europeană a anunțat că nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei, potrivit Digi24.

„Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare.

Desigur, ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei”, a declarat Vera Jourova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri