Caută
Close this search box.

Liderul PSD Iaşi vrea să ceară anchetă, dacă rectificarea bugetară va avea conotaţie politică

pnl

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că va face o plângere penală împotriva premierului Florin Cîţu, în cazul în care la rectificarea bugetară banii nu vor fi alocaţi în mod ‘echidistant şi transparent’, ci doar pentru obţinerea unor avantaje la Congresul PNL.

Social-democratul ieşean îi critică pe cei doi candidaţi la şefia PNL – premierul Florin Cîţu şi Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor – afirmând că, pentru câştigarea alegerilor interne din partid, se „folosesc de toate pârghiile administrative”.

„Ceea ce se pregăteşte în aceste zile arată că lupta pentru putere în PNL sfidează orice limită a bunului simţ. Demiterea intempestivă a ministrului Finanţelor Publice, apropiat al lui Orban, şi modul în care premierul Florin Cîţu se adresează primarilor cu privire la viitoarea rectificare bugetară mă determină să cred că dezvoltarea comunităţilor locale devine monedă de schimb pentru voturile de la Congresul PNL.

Din păcate, cei doi candidaţi pentru şefia PNL – Cîţu şi Orban – folosesc toate pârghiile administrative pentru rezolvarea unei competiţii politice. Cred că acest lucru trebuie să înceteze imediat. Alocarea discreţionară a resurselor publice reprezintă un abuz de putere grosolan, iar peneliştii sunt deja recidivişti din acest punct de vedere.

Să nu uităm că au inventat o nouă anexă la bugetul de stat pentru a da bani către administraţiile conduse de liberali sau userişti”, spune liderul PSD Iaşi, într-un comunicat transmis Agerpres.

În opinia sa, rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunităţile locale din România.

„Alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective şi echitabile, în funcţie de necesarul de finanţare al fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîţu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban.

Toate comunităţile au proiecte în derulare şi au nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrărilor, mai ales pentru cele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Toţi copiii au nevoie de creşe, grădiniţe şi şcoli moderne, la fel cum toţi românii au dreptul să circule pe drumuri asfaltate, să beneficieze de apă potabilă, gaz metan, canalizare şi dispensare moderne”, a menţionat el.

Acesta spune că, dacă la rectificarea bugetară banii nu vor fi alocaţi în mod echidistant şi transparent, ci doar pentru obţinerea unor avantaje la Congresul PNL, va face o plângere penală împotriva premierului Cîţu în care va solicita autorităţilor abilitate să intervină.

”O astfel de acţiune este asimilabilă cu traficul de influenţă pentru a obţine un folos personal necuvenit. Sper ca Orban şi Cîţu să aibă înţelepciunea şi maturitatea de a renunţa la aceste tertipuri ipocrite.

Lupta politică nu are ce căuta atunci când vorbim despre alocările financiare pentru comunităţile locale. Toţi românii au dreptul să trăiască mai bine, indiferent de culoarea politică a omului ales la conducerea unei comunităţi”, mai arată liderul PSD Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri