Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, la finalul şedinţei coaliţiei: Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ

ludovic orban

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că vor continua discuţiile în coaliţie privind desfiinţarea Secţiei pentru Invesigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) pentru a ajunge la un consens în această privinţă.

„Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc luni la Palatul Victoria.

Acesta a mai explicat că nu au fost discuţii în legătură cu varianta asumăriri răspunderii pe desfiinţarea SIIJ sau cea a uneo ordonanţe de urgenţă.

„S-au căutat formule.Continuă discuţiile. Există acea diferenţă dată de un amendament care este formulat de UDMR”, a mai spus liderul liberalilor.

El a adăugat că şedinţa coaliţiei s-a desfăşurat la sediul Guvernului, la solicitarea specială a vicepremierului Kelemen Hunor, iar întrunirea următoarea va avea loc la Senat.

„UDMR a preluat astăzi (luni – n.r.) secretariatul tehnic al coaliţiei şi asta a fost cererea preşedintelui UDMR. Atât timp cât au fost de acord colegii mei Dan Barna şi Florin Cîţu să ţinem şedinţa aici la Guvern, am fost şi eu de acord. Nu contează unde ţinem. Următoarea şedinţă va fi la Senat”, a conchis Orban.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, referindu-se la neînţelegerile din coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie (SIIJ), că „Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că se poate rupe coaliţia de guvernare din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei.

Întrebat, duminică, la Prima TV, dacă se poate rupe coaliţia din cauza Secţiei speciale, Stelian Ion a răspuns: „Doar din cauza Secţiei speciale, acum, nu aş putea spune foarte clar, dar se poate rupe categoric pe nerespectarea obligaţiilor pe care ni le-am asumat pe Justiţie”.

Totodată, Dan Barna a declarat, întrebat dacă e posibil să se rupă coaliţia de guvernare, că orice este posibil în politică, însă rămâne optimist că liderii coaliţiei vor găsi soluţii şi consens privind desfiinţarea SIIJ. Vicepremierul a adăugat că linia roşie peste care USR PLUS nu va putea trece este atunci când vor fi decizii asumate în interiorul coaliţiei care sunt opuse programului de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri