Caută
Close this search box.

Maia Sandu: Noi vom porni o curăţenie generală în toată ţara

maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, după ce s-a întâlnit cu peste 100 de absolvenți de liceu cu medii foarte mari, că noul guvern și noul parlament vor porni o curățenie generală în toată țara.

„I-am salutat azi pe cei 105 absolvenți, care au susținut Bacalaureatul 2021 cu o medie de la 9,6 până la 10. I-am felicitat pentru rezultatul lor remarcabil, le-am urat succes în realizarea viselor și le-am înmânat, în semn de apreciere Diplome de onoare ale Președintelui Republicii Moldova. Avem tineri foarte buni, de care suntem mândri.

Unii dintre absolvenți vor rămâne să învețe în Moldova, alții vor merge la studii peste hotare, dar sper că, peste câțiva ani, toți vor pune umărul la reconstruirea și dezvoltarea Republicii Moldova.

Contăm pe contribuția creatoare a generației tinere. Între timp, noi vom porni – alături de noua majoritate parlamentară și de viitorul Guvern – o curățenie generală în toată țara”, a anunțat Maia Sandu.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a anunțat primele trei măsuri pe care PAS le va lua, după ce va forma noul guvern. PAS a obținut o majoritate covârșitoare în Parlament în urmă alegerilor de duminică.

„Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou guvern și să prezentăm public un plan de guvernare pentru următorii patru ani.

Vom avea câteva priorități. În primul rând – curățarea Justiției și lupta cu corupția, astfel încât procurorii și judecătorii corecți să aibă undă verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hoților și celor care fac scheme, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rând.

A doua prioritate va fi atragerea investițiilor și fondurilor europene. Noul Guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro, oferit de Uniunea Europeană, pentru recuperare economică, dar și a altor fonduri și investiții, ca să demarăm proiecte de infrastructură majore și să generăm revigorare economică, crearea locurilor de muncă și oportunităților pentru investiții.

Țara trebuie ridicată economic, ca să putem asigura un trai demn pentru fiecare. În acest sens, reiterăm angajamentul nostru de a ridica pensia minimă la 2.000 de lei, ca să compensăm pentru cei mai afectați de creșterile de prețuri.

O a treia prioritate trebuie să fie schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului. Cheltuim prea mulți bani pe instituții care nu își fac treaba. Atât Guvernul, cât și instituțiile subordonate Parlamentului vor trece printr-un audit, atât financiar, cât și funcțional, ca să avem răspunsuri la două întrebări.

Prima – cât, cum și cine a furat din bugetele instituțiilor, ca să putem stopa aceste scurgeri și pedepsi hoții.

A doua – cum putem crește eficienţa instituției, ca să avem servicii de calitate, la costuri mai mici. În acest sens, vom fi foarte interesați să promovăm în funcții specialiștii integri, care au fost marginalizați sau amenințați și alungați de Sistemul Plahotniuc-Dodon.

Acestea sunt doar câteva din direcțiile de activitate [pe] care urmează să lucrăm. Transformarea Moldovei este un proces care necesită efort, de aceea suntem dispuși să începem lucrul imediat. Avem mandat de la o majoritate a cetățenilor și după 4 ani vreau să am sentimentul datoriei îndeplinite și promisiunii ținute”, a menționat Igor Grosu, citat de Ziarul de Garda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri