Caută
Close this search box.

Mark Zuckerberg a postat pe Facebook o poză cu câinele său care poartă kippa și șal de rugăciune evreiești. Avalanșă de reacții antisemite

Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a fost ținta unui torent de insulte antisemite pe rețelele sociale, după ce a postat o fotografie cu câinele său de companie Beast, purtând o kippa (calotă) și șal de rugăciune brodate cu steaua lui David.

Poza lui Beast, din rasa ciobănesc maghiar, a fost inclusă într-o serie de opt fotografii pe pagina de Facebook a lui Zuckerberg, pe teme incluzând Ziua Sfântului Patrick și un film Disney.

Imaginea lui Beast în ținută de rugăciune evreiască a provocat peste 3.000 de comentarii, multe dintre ele explicit antisemite. Alte răspunsuri au afișat steagul palestinian și au inclus apeluri pentru “Palestina liberă”.

De asemenea, postarea a avut peste 4.000 de reacții “furioase”, alături de aproximativ 6.000 de reacții pozitive.

“Nimeni nu este ferit de ura antisemită. Nici măcar câinele lui Mark Zuckerberg „, a comentat Comitetul Evreiesc American pe Twitter. “Directorul executiv Facebook a postat o fotografie drăguță a animalului său de companie înfășurat într-un șal de rugăciune și cu o kippa pe cap. De atunci a fost inundat de insulte antisemite ”.

În ultimii ani, Zuckerberg și-a confirmat public, în mai multe rânduri, identitatea sa evreiască. La începutul lui 2017, el a dezvăluit că îi cântă adesea, fiicei sale, rugăciunea “Mi Shebeirach”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri