Caută
Close this search box.

Măsura luată împotriva femeii care și-a abandonat copilul pe o stradă din Galați pentru că „nu o asculta”

Copiii orfani

Femeia în vârstă de 29 ani din judeţul Constanţa, care şi-a abandonat copilul de 5 ani pe stradă, într-o zonă aglomerată din municipiul Galaţi, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, iniţial, femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi.

Vineri, ea a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Femeia și-a abandonat copilul pe stradă pentru că „nu o asculta”
Joi, în jurul orei 10,45, IPJ Galaţi a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că un minor cu vârsta de aproximativ 5 ani a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiştilor, în faţa clădirii cunoscute sub numele de ”Casa Roşie”.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

Minorul a fost preluat de poliţie, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa.

Aceasta, o femeie în vârstă de 29 de ani, din Mangalia, judeţul Constanţa, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, s-a deplasat în cursul dimineţii cu un microbuz în municipiul Galaţi împreună cu minorul şi, pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a abandonat în acea zonă, după ce i-a transmis că se duce să cumpere covrigi.

Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuieşte fără forme legale, şi a fost condusă la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru audieri.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru abandon de familie, cercetările fiind continuate de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Minorul a fost preluat şi va rămâne momentan în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri