Caută
Close this search box.

MedLife: Imunitatea colectivă citadină a ajuns la 60%

Imunitate colectivă

Gradul de imunitate colectivă în mediul urban depășește 60%, ceea ce înseamnă între 6 și 7 milioane de locuitori numai din orașele care reprezintă 54% din populația țării.

Dacă s-ar lua în calcul și mediul rural, cu cei care au trecut prin boală sau s-au vaccinat, acest număr ar ajunge la 10 – 12 milioane de oameni, arată un studiu MedLife.

Compania atrage însă atenția că valul 4 este mai aproape decât se credea și că în cel mult o lună am putea avea iar mii de infectări zilnic. În acest context, Medlife subliniază că singura soluție e vaccinarea și că trecerea prin boală nu este suficientă, în fața noilor tulpini, explică Digi24.

Cu toate acestea, nu este nici pe departe momentul să ne relaxăm, atrage atenția MedLife, care face trimitere la studiile care arată că imunitatea obținută prin trecerea prin boală nu este eficientă în fața noii tulpini Delta.

Valul 4 este mai aproape decât se credea inițial, probabil că în cel mult o lună vom ajunge să avem din nou mii de cazuri pe zi, din cauza acestei tulpini mult mai infecțioase, se arată în studiul MedLife.

„Dacă prioritizăm vaccinarea în următoarea perioadă, avem șansa de a deveni cea mai importantă pepinieră la nivel european, pentru investiții și turism”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri