Caută
Close this search box.

Militarii români întorşi din Afganistan au defilat pe sub Arcul de Triumf VIDEO

O ceremonie militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan are loc, miercuri, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), cu această ocazie au defilat pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Defilarea a fost deschisă de un detaşament format din militari răniţi în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare a inclus şi un detaşament al Jandarmeriei, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operaţii.


Pe timpul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere şi s-a depus o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii externe, potrivit Agerpres.

Militarii care participă la activitate au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu schemă completă, iar evenimentul se desfăşoară cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri