Caută
Close this search box.

Ministrul Tineretului şi Sporturilor ameninţă cu sistarea finanţării Federaţiei de Tenis, după forfaitul declarat la Olimpiadă, de Halep, Cîrstea şi Ţig

tenis

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a declarat mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat participarea la JO de la Tokyo și amenință că va tăia din finanțarea Federației Române de Tenis.

„Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu.

La Jocurile Olimpice participă staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, a scris Novak, pe Facebook, conform news.ro.

Președintele FR Tenis, Ion Țiriac, a anunțat că nici o jucătoare din România nu va participa la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august).

„Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și nici una dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate.

Toate fetele astea care nu merg au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a declarat Ion Țiriac, potrivit digisport.ro.

Potrivit clasamentului publicat după turneul de la Roland Garros, pe baza căruia sunt stabiliți participanții la turenul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Patricia Ţig ar fi fost reprezentantele României la JO.

Însă Halep nu s-a refăcut după accidentarea la gambă și a trebuit să se retragă din turneu, Ţig a declarat că nu dorește să participe, iar Sorana Cîrstea nu îndeplinea condiția de a fi jucat în Cupa Federației, ea anunțând că nu va mai răspunde convocării în echipa României.

Totuși, Cîrstea ar fi putut primi o derogare din partea ITF, la solicitarea FR Tenis, și juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri