Caută
Close this search box.

Noi restricții în Spania, din cauza creșterii numărului de persoane infectate

coronavirus

Toate teritoriile din Spania sunt din nou în risc extrem de infectare cu coronavirus. În unele regiuni incidența în rândul tinerilor a ajuns la 3000 de cazuri la suta de mii de locuitori. Autoritățile au anunțat noi restricții, iar populația are de acum la dispoziție și testele rapide de depistare a COVID-19. Primim detalii de la corespondenta Telejurnalului în Spania, Oana Dobrescu.

Pentru prima dată, spaniolii își vor putea cumpăra direct din farmacii, fără rețetă medicală, teste rapide pentru diagnosticarea covid 19. În cazul unui rezultat pozitiv trebuie să sune la centrul de sănătate pentru a se programa la un test PCR care să confirme diagnosticul.

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 30 de mii de cazuri de covid și au fost anunțate noi restricții. Andalucia a limitat accesul în interiorul localurilor la doar 4 persoane, iar Galicia a anunțat că va permite intrarea în restaurante sau baruri doar cu test negativ.

În clinicile unde se fac teste covid au apărut din nou cozi, iar spitalele reamenajează spații pentru pacienții infectați.

Pentru a reduce incidența, câteva regiuni au cerut reintroducerea obligativității de a purta mască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri