Caută
Close this search box.

„O societate în adormire va cădea pradă populiștilor”. Iohannis, despre dezinformare și educație: Un tânăr educat nu poate fi prostit

klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Europei, că „singura soluție” pentru o societate democratică este „curajul civic”. Președintele a vorbit și despre dezinformare și cum este ea folosită de populiști.

„Există o singură soluție și ea se numește curajul civic. O societate în adormire va fi prăduită. Va cădea pradă unor populiști, unor falși suveraniști, dacă nu chiar unor abordări total false venite din zone din afară. De aceea este extrem de important și unul din motivele pentru care promovez România Educată – un tânăr educat nu poate fi prostit. Un cetățean educat nu se va lăsa păcălit, ci va analiza și va putea să deosebească informația.

De aceea cred că vaccinarea unei societăți ca atare nu se poate realiza decât într-un singur fel, prin educație. Dacă sunt educați, nu doar că vor înțelege ce este statul de drept, îl vor apăra. Ca democrația să fie dreaptă. Nu există democrație fără stat de drept.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele a spus că „antidotul” împotriva populiștilor stă „în informare”.

„În definitiv, ține și de alegerea fiecăruia exprimată în alegerile politice. Sunt state unde politicieni populiști sau dirijați din afară reușesc să convingă alegătorii să îi voteze și societatea o ia într-o direcție greșită. Antidotul stă în infromare.

Combaterea dezinformării nu este un hobby al unor politicieni sau jurnaliști. Este extrem de important dacă vrem ca cetățenii noștri să meargă să voteze informați și pentru un bun viitor al țării în care trăim. România are această șansă să meargă înainte ca o țară mândră care știe ce își dorește cu o generație educată și pe o cale pro-europeană, pro-atlantică.”, a mai spus președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri