Intervenție inedită a poliției, joi dimineață, pe străzile din Sinaia. Un echipaj a escortat dintre blocuri o turmă de porci mistreți. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, Răzvan Munteanu, a precizat intr-o intervenție la Digi24 că astfel de apariții sunt destul de frecvente și recomandă oamenilor să nu interacționeze cu animalele, să nu le hrănească și să sune la 112.

Un polițist care mergea spre serviciu a cerut intervenția colegilor, după ce a dat nas în nas cu o scroafă cu cinci pui. Echipajul de poliție sosit în zonă a folosit semnalele acustice ale autospecialei pentru a ghida grupul de animale către zona împădurită din apropiere. Jandarmii au rămas în zonă, pentru a se asigura că animalele nu revin în zona locuită.

„Astfel de acțiuni sunt destul de frecvente, o dată, uneori de două ori pe săptămână. Oamenii care întâlnesc porcii mistreți nu trebuie să interacționeze cu animalele, trebuie să sune de urgență la 112. De asemenea, nu trebuie hrănite animalele, persoanele care fac acest lucru riscă să fie amendate. Recomand să se păstreze distanța, este cea mai sigură metoda de a ne proteja”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, Răzvan Munteanu, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here