Ochi – aşa era poreclit în gaşca sa din Italia un fost fotbalist român, care a devenit mare interlop. Ochi acesta a fost capul unei grupări, denumite „Brigada”, care a speriat chiar și clanurile de albanezi din Torino.

A fost arestat la cererea procurorilor italieni anti-mafia și este acuzat de zeci de infracțiuni. Adrian Ionuț Chelariu (fost Mihăilă), din Iași, zis Ochi, este un fost fotbalist care a ajuns acum la închisoare, la solicitarea procurorilor anti-mafia din Italia.

El a fost condamnat la închisoare, fiind considerat unul dintre liderii grupării „Brigada” care a dominat orașul Torino. Chiar și temuții interlopi albanezi s-au ferit să intre în vreun conflict cu gruparea românilor.

În urmă cu câțiva ani, ziarele italiene „Corriere dela Sera” și „La Repubblica” au publicat detalii din ancheta instrumentată de autoritățile italiene. Potrivit acestora, gruparea „Brigada” ar fi dominat orașul Torino.

Gruparea a fost creată de interlopul român Viorel Oarză, fost boxer profesionist din Iași. Violenţa românilor i-a determinat pe italieni să compare clanul „Brigada“ cu celelalte grupări de tip mafiot mult mai cunoscute din Peninsulă cum ar fi ‘Ndrangheta sau Cosa Nostra.

Ieșeanul de 40 de ani a relatat, acum un an, problemele pe care le-a avut în Italia.

„Am făcut sport de performanță atât în România, cât și în Italia. Am plecat în Italia în 2001, tocmai pentru a face sport. Am ajuns la Torino. Am evoluat pentru echipa Solano Mobili de Nichelino, dintr-o localitate din apropierea orașului Torino, unde se află cea mai mare comunitate de români. În iunie 2013, luptătorii anti-mafia din Italia au efectuat descinderi și ne-au luat.

A fost vorba despre 14 români, sportivi, care ne aflam acolo, aproximativ zece dintre noi fiind din Iași. Am fost acuzați de orice, poate mai puțin de terorism! Avem 27 de capete de acuzare, inclusiv de omor sau trafic de arme. Totul a pornit de la o plângere făcută la Parchet, pentru că noi aveam trei discoteci în zona respectivă. Procurorii italieni au afirmat că românii ar fi controlat toată regiunea Piemonte din 1992. Eu, în 1992, nici nu aveam buletin!”, a povestit Adrian Mihăilă pentru BZI.

Ieșeanul a mai relatat că, în zonă, nimeni nu a reușit să le creeze probleme românilor, acest lucru generând un fel de râcă în sânul celorlalte minorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here