Caută
Close this search box.

Octavian Berceanu, despre criza gunoaielor din Sectorul 1: Fiecare acuză. E un lanț vicios

octavian berceanu

Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii de Mediu, susține că toate entitățile implicate în criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei lansează acuzații și că acest lanț vicios „este rezultatul unor politici proaste duse 20 de ani”.

Întrebat de Tudor Mușat la „Actualitatea”, joi seară, pe B1 TV, care este soluția dincolo de disputa dintre Primăria Sectorului 1 și prestator, șeful Gărzii de Mediu a declarat:

„Fiecare acuză, salubristul acuză primăria că nu plătește tot, primăria acuză salubristul că nu își face serviciile, sortatorii acuză salubristul că n-au fost plătiți ca să pună aceste deșeuri pe benzile de sortare.

La rândul lor, toți acuză depozitul că are niște taxe de tip monopol foarte mari în comparație cu restul țării. E un lanț vicios. Lanțul acesta este rezultatul unor politici proaste duse 20 de ani.

Nu e vorba de politica doamnei primar Firea în mod special, ci politica, planul acesta național și planul municipal de gestiune a deșeurilor care nu a existat. Sunt două aspecte separate, care trebuie să meargă împreună. Prima, colectarea selectivă, și a doua, să funcționeze toate aceste entități”.

„Majoritatea dintre noi am fost afară. Am fost afară, am aruncat deșeuri. Când locuiești o oră la un prieten, într-o casă, în Bruxelles, în Londra, în Paris, în Germania, ce îți spune prima oară când intri în casă? Uite, astea sunt coșurile de gunoi, așa arunci, altfel am 400 de euro amendă. În cât timp învață românii? Într-o oră…”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri