Caută
Close this search box.

Parchetul European al Codruţei Kovesi a prelucrat deja peste 1.000 de cazuri de fraude

kovesi

Parchetul European, condus de Codruţa Kovesi, a prelucrat deja peste o mie de cazuri de fraudă, la doar șase săptămâni de la începerea activității. Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a confiscat și bunuri în valoare de șapte milioane de euro.

La numai 6 săptămâni de la începerea activității Parchetului European (EPPO) , condus de Laura Codruța Kövesi, s-au prelucrat deja peste 1.000 de cazuri raportate de fraudă care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform EPPO.

De asemenea, săptămâna trecută au fost deja confiscate bunuri în valoare de 7 milioane de euro în portul Salerno din Italia. A fost prima operațiune de amploare a EPPO, devenit oprațional la 1 iunie.

Parchetul European este un organism independent al UE, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu, fraudă, corupție, fraudă transfrontalieră în materie de TVA de peste 10 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri