Caută
Close this search box.

Piedone, delir poetic la adresa „omului galben” Ludovic Orban. „Speri că-l răstignesc pe Piedone? Speri că-l atârnă pe crucea cioplită strâmb?”

piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, are o postare delirantă pe Facebook, după ce Ludovic Orban le-a cerut liberalilor din acest sector să îşi pregătească un candidat la primărie, în cazul în care Piedone va primi sentinţă definitivă de condamnare la puşcărie cu executare,în Dosarul Colectiv.

„Eu muncesc, nu ca voi… politicienilor. Astuia i-a invartit tiribomba mintile si se crede tot la balci… Citesc in presa ca un politician se crede Baba Vanga si arunca piatra spre 13 Septembrie, via Filaret…

Stiripesurse! Astazi… omul galben zice: ‘Imediat dupa aceste alegeri, noi trebuie sa ne pregatim de alegeri. In Sectorul 5 nu vor fi alegeri, dupa parerea mea, in 2024, ci vor fi alegeri mai repede. Imediat trebuie sa analizam, sa facem toate studiile, toate cercetarile sa desemnam cel mai bun potential candidat si sa incepem campania electorala. O conjunctura cum am avut (…) va fi foarte greu de regasit in perioada care va urma. Nu vreau sa comentez nimic acum pe aceasta tema, dar va spun ca daca ne organizam bine, daca identificam candidatul potrivit, daca incepem campania si aratam locuitorilor Sectorului 5 ca au si ei sansa sa traiasca o viata adevarata, o viata in civilizatie, respect din partea autoritatilor, o viata in care sa beneficieze de cele mai bune servicii si sa aiba o calitate crescuta a vietii putem castiga Primaria Sectorului 5’, a spus Orban”, a transmis Piedone.

Piedone a compus apoi o poezie căznită, in care se victimizează si chiar se compară cu Iisus Hristos, observă AK24.

„Acum… te-ai impotmolit. Iar… printre divine si mandoline, te visezi capitan! Calaresti, esti transpirat si te sufoci… Dar calul ti-e imaginar, amice… Te joci de-a Iuda, si de-a poetul, si de-a amicul, si de-a menestrelul… dar ti-e sufletul intunecat de arginti.

Zici ca vor fi alegeri mai devreme in Sectorul 5, judecatorule… Te-ai scuturat de colb si te imaginezi Baba Vanga? Speri ca-l rastignesc pe Piedone? Speri ca-l atarna pe crucea cioplita stramb in birouri din hartii de-o suta?

Crezi ca viata asta toata e ca pe sina de tramvaie, boss? Crezi ca sub toate robele pamantului tremura o mandolina? Ti-as mai scrie, amice… Dar tac! Stiu ca-mi doresti tacere si durere…

Fie-ti viata frumoasa si plina de medalii, omule galben! Fie-ti casa poezie! Fie-ti zilele aromate cu clinchet de arginti!”, a mai scris Piedone.

Procesul lui Piedone se află în faza de apel, după ce pe 16 decembrie 2019 Tribunalul București i-a condamnat pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, funcționari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnisti și reprezentații unei firme de artificii.
Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare, pentru clubul Colectiv.
Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – au primit câte 11 ani și 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Daniela Niță – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare, cu executare. În același dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia și Marian Moise au primit 9 ani și 8 luni de închisoare și, respectiv, 10 ani.
De asemenea, Cristian Niță, director al firmei de artificii, a primit 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare.
George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București, care au verificat Clubul Colectiv, fără a lua măsurile legale, în privința respectării normelor PSI, au fost condamnați la câte 9 ani și 2 luni de închisoare.
Aurelia Iofciu, șefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminița Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Motoc, referent superior – 3 ani de închisoare, cu suspendare.
În cazul Ramonei Motoc, instanța a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunității.
Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 și ISU București-Ilfov, daune morale și materiale de peste 50 de milioane de euro, către victimele incendiului din octombrie 2015.
De asemenea, inculpații, ISU și Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din București și din țară peste 8 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate și rănite.
Decizia Tribunalului București a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar și de către procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri