Caută
Close this search box.

Poliția Capitalei a confiscat sute de litri de reactivi expirați, utilizați pentru analize medicale

Poliția Capitalei a anunțat vineri că mai multe sute de litri de reactivi au fost confiscați în urma perchezițiilor făcute joi într-un dosar care vizează o firmă bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat și private reactivi chimici despre care există suspiciunea că nu îndeplinesc condițiile de conformitate.

Din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Conform polițiștilor, reactivii chimici vizați sunt utilizați în analize de laborator, atât în unități spitalicești de stat, cât și private, existând suspiciunea că nu indeplinesc condițiile de conformitate în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația.

La percheziții polițiștii au identificată și sigilat o cantitate de aproximativ 80 de litri de reactivi medicali. De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 250 de litri de reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate.

Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”, au transmis polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri