Caută
Close this search box.

Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat spre Tokyo

Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat, joi dimineaţă, spre Japonia, la bordul unui avion charter, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august.

Aeronava de tip Boeing 737-800 a companiei Smartwings a decolat cu o mică întârziere de pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” din Otopeni, operaţiunile de îmbarcare ale olimpicilor efectuându-se la Salonul Oficial.

Printre cei 128 de pasageri din acest prim grup al delegaţiei României se numără componenţii loturilor de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a fost prezent, joi, la plecarea sportivilor. El a discutat cu membrii delegaţiei şi le-a urat succes sportivilor la concursurile de la Tokyo.

Vineri 16 iulie, tot de la Salonul Oficial al aeroportului ”Henri Coandă”, şi tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie, care va decola la ora 21:50, va pleca următorul grup, cu componenţii loturilor de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri