Caută
Close this search box.

Producătorul italian de fiole pentru vaccinuri Stevanato, evaluat la peste 5 miliarde de dolari la debutul pe bursa din New York

dolarul

Acţiunile producătorului italian de fiole pentru vaccinuri pentru Covid-19 şi alte produse medicale Stevanato Group au scăzut cu peste 20% la debutul de vineri la bursa din New York, conferind companiei o evaluare de peste 5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Titlurile Stevanato au început tranzacţiile de vineri la 16,65 dolari pe unitate. Compania a stabilit preţul ofertei publice iniţiale la nivelul inferior al intervalului de preţ de 21-24 dolari pe unitate.

Compania cu sediul în Padua, Italia, a oferit la vânzare 32 de milioane de acţiuni, atrăgând 672 de milioane de dolari. Iniţial, Stevanato intenţiona să vândă 40 de milioane de acţiuni.

Cererea pentru produsele şi serviciile oferite de Stevanato au crescut din cauza pandemiei de Covid-19. Compania comercializează fiole din sticlă pentru circa 90% din programele de vaccinare pentru Covid-19, conform estimărilor sale.

Majoritatea veniturilor totale ale companiei provin din segmentul de soluţii de diagnostice şi biofarmaceutice, care fabrică fiole, cartuşe şi sisteme de administrare a medicamentelor, între altele.

Stevanato, al doilea mare producător de fiole din sticlă din lume, are peste 700 de clienţi, între care 41 din cele mai mari 50 de companii de lume.

Aranjorii principali ai ofertei publice iniţiale au fost Morgan Stanley, BofA Securities and Jefferies.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri