Caută
Close this search box.

Proiect ANSVSA: Porcii nu mai pot fi hrăniţi cu resturi alimentare

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede amenzi de până la 8.000 de lei pentru cei care nu iau măsuri de biosecuritate şi nu respectă restricţiile impuse de autorităţi.

Printre altele, în document scrie că porcii nu trebuie hrăniţi cu resturi alimentare, iar la intrarea în adăposturile animalelor trebuie să existe locuri în care încălţămintea gospodarului să fie dezinfectată.

„Sunt câteva reguli de bază pe care le respecta toţi crescătorii de porci din UE şi nu trebuie să existe excepţii, cu atât mai mult cu cât de 4 ani suntem afectaţi de această boală cumplită care a dus la o scădere a capacităţii fermelor româneşti de a pune carne de porc pe mesele romanilor de la 70% la 30%.

Dacă nu punem nişte reguli foarte clare pentru toţi crescătorii de porci, vom ajunge să importăm toată carnea de porc. Să îşi înregistreze animalele în baza naţională de date.

Nu se comercializează porci fără să fie individualizaţi, fără să aibă o crotalie. Trebuie să ştim de unde pleacă un porc şi unde ajunge”, a declarat Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producătorilor de Carne de Porc din Romănia, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri