Caută
Close this search box.

Putin începe să piardă din putere

putin

Întâlnirea din 16 iunie 2021, dintre liderii de la Washinghton și Moscova, de la Geneva, părea că va duce la o dezghețare a relațiilor americano-ruse și o colaborare mai strânsă.

Însă recentele atacuri agresive ale hackerilor din grupul REvil, cu origini în Rusia, asupra a 17 țări și a peste 1.000 de companii din Statele Unite, dau semnalul că Vladimir Putin începe să-și piardă din putere.

Pe de altă parte, Joe Biden, în cele aproape șase luni de când se află la Casa Albă, s-a confruntat cu cele mai puternice lovituri cibernetice din istorie, asupra Statelor Unite. Acestea au complicat și mai mult relațiile cu Rusia, care sunt la nivelul cel mai scăzut de după Războiul Rece, potrivit unei analize din Townhall.

Cu toate că președintele Statelor Unite, Joe Biden, a încercat prin mijloace diplomatice, la recentul summit din Elveția, să-l convingă pe Putin să ia măsuri concrete asupra grupurilor criminale din Rusia, care acționează împotriva unor mari sisteme și firme din America, până în prezent, nimic nu s-a concretizat, scrie Ziare.com.

Nu numai că nu s-au atenuat atacurile tip ransomeware, ci pur și simplu s-au intensificat. Astfel, atacul se săptămâna trecută al grupului REvil, din Rusia, a sfidat guvernele din 17 țări, dar și Kremlinul, care se pare că este neputincios.

Joe Biden schimbă acum abordarea față de Putin: SUA anunță măsuri dure contra atacurilor asupra sistemelor americane, provenite din Rusia.

Hackerii ruși au compromis firma IT Kaysera, din Statele Unite, dar și alte 1 milion de firme din întreaga lume, din state precum Canada, Mexic, Argentina, Germania, Suedia, Olanda, Marea Britanie, Africa de Sud sau Indonezia.

Ei au cerut numai puțin de 70 de milioane de dolari, în total, în moneda bitcoin, pentru a trimite cheia de decriptare, conform The Sun.

Analiștii consideră că multitudinea de grupuri criminale de hackeri din Rusia, precum DarkSide și REvil, a devenit prea puternică chiar și pentru Moscova, iar Putin își pierde din putere.

Pe măsură ce atacurile hackerilor continuă, ne aflăm deja în punctul în care Kremlinul trebuie să pună capăt criminalității cibernetice din țara lor, înainte ca acestea să ducă la un război global complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri