Caută
Close this search box.

Raed Arafat: doar vaccinații nu intră în carantină la revenirea în țară

arafat

Șeful DSU Raed Arafat vine cu o precizare foarte importantă legată de cine nu intră în carantină la revenirea din țară, după ce reprezentanții ANAT au făcut declarații.

Raed Arafat, a făcut vineri, 30 iulie, declarații despre măsurile care se impun la intrarea în România a persoanelor care vin din țări aflate  în zona roșie. Acesta a subliniat că doar cei care sunt vaccinați împotriva COVID pot intra în țară și nu trebuie să stea în carantină.

Această subliniere vine ca urmare a afirmațiilor făcute public de către reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină, potrivit Antena 3.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 29 iulie, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Lista statelor cu risc epidemiologic va intra în vigoare din 1 august. Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână.

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Autoritățile mai subliniază că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Iar copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri