Caută
Close this search box.

Republica Moldova va avea un premier absolvent de Harvard, pe Natalia Gavriliţă

natalia gavriliţă
Presa din Republica Moldova anunță că Natalia Gavriliţă, vicepreședinte PAS, are cele mai mari șanse de fi desemnată prim-ministru.
De altfel, Gavriliţă a mai fost nominalizată premier de Maia Sandu și în luna februarie. Gavriliţă este licențiată în drept internațional și are un masterat în politici publice, la Școala de Guvernare „J.F. Kennedy”, a Universității Harvard.
Natalia Gavriliţă a anunțat că formațiunea politică are pregătită garnitura guvernamentală și că numele persoanelor care vor forma noul Guvern urmează să fie anunțate după ce vor fi validate rezultatele alegerilor parlamentare anticipate.
„Noi avem garnitura viitorului Guvern, dar așteptăm validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate. Așteptăm să fie creat Parlamentul. Partidul Acțiune și Solidaritate are oameni de calitate pentru garnitura de Guvern.
Evident că avem anumite discuții pe interior. Uneori, avem mai mulți candidați vrednici și avem acum și funcții în Parlament importante și funcții în Guvern. Încă discutăm exact cum vor fi distribuite funcțiile sau rolurile, dar noi avem persoane vrednice pentru aceste funcții.
După cum am mai spus, așteptăm validarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Lucrăm pentru agenda de guvernare atât în Parlament, cât și în Guvern, dar o să anunțăm la timpul potrivit”, a declarat Gavriliţă, pentru TV8.

Cine este Natalia Gavriliţă

Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova și are un master în politici publice, la „Harvard Kennedy School”. La Londra, a lucrat în calitate de economist la Fondul Global pentru Inovații, informează Dosar Media.
A fost secretar de stat la Ministerul Educației. A lucrat la Oxford Policy Management (OPM), din Marea Britanie, pentru proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.
Anterior, a activat în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.
PAS a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare. Potrivit datelor preliminare finale, PAS obține 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar obține 32 și Partidului Șor – 6 mandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri