Caută
Close this search box.

Rusia. Publicaţia independentă de investigaţii Proekt a fost interzisă şi declarată indezirabilă

proekt

Rusia a adăugat cunoscuta publicație de investigații Proekt pe lista organizațiilor indezirabile, fapt ce interzice activitatea ziarului și îi supune jurnaliștii riscului închisorii, mulți dintre ei fiind etichetați drept agenți străini, transmite The Moscow Times.

Acțiunea autorităților ruse vine cu două luni înaintea alegerilor parlamentare din 19 septembrie. Fondată în anul 2018, Proekt este una dintre ultimele publicații independente din Rusia, realizând mai multe investigații importante despre elitele rusești și corupția de la Moscova.

Procuratura Generală spune că activitatea publicației amenință „bazele ordinii constituționale și securitatea Federației Ruse”. De asemenea, legislația de la Moscova impune dizolvarea acestor organizații indezirabile.

Persoanele găsite vinovate de organizarea activității unei organizații indezirabile, în Rusia, pot face până la șase ani de închisoare, în timp ce participanții pot face până la patru ani. Organizarea strângerii de fonduri pentru un grup indezirabil se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare.

Autoritățile ruse au interzis altor publicații să citeze sau să dea trimitere către articolele Proekt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri