Caută
Close this search box.

Scandal în Anglia. Boris Johnson nu ar fi vrut un al doilea lockdown, deoarece „oamenii care mor au oricum peste 80 de ani”

boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson nu a fost pregătit să impună restricții de blocare pentru a opri răspândirea Covid-19 pentru a salva persoanele în vârstă și a negat că Serviciul Național de Sănătate ar fi copleșit, a spus fostul său consilier superior într-un interviu difuzat luni.

În primul său interviu televizat, Dominic Cummings a spus că Johnson nu a vrut să impună un al doilea blocaj în toamna anului trecut, deoarece „oamenii care mor sunt în esență peste 80 de ani” , scrie Reuters, preluat de B1 TV.

Consilierul politic, care a acuzat guvernul că este responsabil pentru mii de decese de Covid-19 a împărtășit din octombrie o serie de mesaje, despre care se presupune că sunt de la Johnson către asistenți.

Într-un mesaj, Cummings a spus că Johnson a glumit că persoanele în vârstă ar putea „să facă Covid și să trăiască mai mult”, deoarece majoritatea oamenilor care mor au depășit vârsta medie a speranței de viață.

Partidul Laburist a declarat că dezvăluirile lui Cummings au întărit cazul unei anchete publice și sunt „dovezi suplimentare că premierul a făcut apeluri greșite de nenumărate ori în detrimentul sănătății publice”.

Cummings a declarat pentru BBC că Boris Johnson le-a spus oficialilor că nu ar fi trebuit niciodată să fie de acord cu primul lockdown și că trebuia să-l convingă să nu-și asume riscul întâlnirii cu regina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri