Premierul britanic Boris Johnson nu a fost pregătit să impună restricții de blocare pentru a opri răspândirea Covid-19 pentru a salva persoanele în vârstă și a negat că Serviciul Național de Sănătate ar fi copleșit, a spus fostul său consilier superior într-un interviu difuzat luni.

În primul său interviu televizat, Dominic Cummings a spus că Johnson nu a vrut să impună un al doilea blocaj în toamna anului trecut, deoarece „oamenii care mor sunt în esență peste 80 de ani” , scrie Reuters, preluat de B1 TV.

Consilierul politic, care a acuzat guvernul că este responsabil pentru mii de decese de Covid-19 a împărtășit din octombrie o serie de mesaje, despre care se presupune că sunt de la Johnson către asistenți.

Într-un mesaj, Cummings a spus că Johnson a glumit că persoanele în vârstă ar putea „să facă Covid și să trăiască mai mult”, deoarece majoritatea oamenilor care mor au depășit vârsta medie a speranței de viață.

Partidul Laburist a declarat că dezvăluirile lui Cummings au întărit cazul unei anchete publice și sunt „dovezi suplimentare că premierul a făcut apeluri greșite de nenumărate ori în detrimentul sănătății publice”.

Cummings a declarat pentru BBC că Boris Johnson le-a spus oficialilor că nu ar fi trebuit niciodată să fie de acord cu primul lockdown și că trebuia să-l convingă să nu-și asume riscul întâlnirii cu regina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here