Caută
Close this search box.

Şedinţă convocată de Clotilde Armand. Doi pesedişti au încercat să forţeze intrarea

clotilde armand

Doi consilieri PSD au încercat să între cu forța, la o ședință convocată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe tema crizei gunoaielor.

La ședință, au fost invitați primarul Capitalei, Nicușor Dan, prefectul Alin Stoica și ceilalți primari de sectoare.

„Precizări pentru mafia media: ședința de astăzi este organizată de primarul Sectorului 1 și nu este una publică. Doi consilieri PSD s-au autoinvitat. Foarte agresivi cu mine, mă tot amenință cu plângeri administrative și penale.

Nemulțumiți că nu i-am primit, au sunat la 112. Au venit polițiștii de la Secția 4, foarte politicoși, le-am explicat cum stau lucrurile și au plecat. Rămâne cum am stabilit: nu poți scoate bolşevismul din PSD”, a anunțat Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 1.

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta, nr. 9, o ședință de lucru, pe tema gestionării problemei deșeurilor din București, cu importante oficialități de la nivel central și local.

La ședință vor participa: Prefectul Capitalei, Primarul General al Capitalei și primarii de sector. La întâlnirea de miercuri vor fi abordate și aspecte legate de funcționarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, pentru a gestiona problema deșeurilor”, a anunțat anterior Primăria Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat după ședință că a convenit cu primarii din Capitală să înființeze cât mai repede Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

„Am organizat astăzi, la Primăria Sectorului 1, o întâlnire cu: ministrul Mediului, președintele Agenției Naționale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Prefectul Municipiului București, Primarul General al Municipiului București și toți primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situația critică a deșeurilor.

Am convenit să înființăm cât mai repede Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București. În cadrul asociației, ne propunem demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase, ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor.

În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul, pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Potrivit acesteia, Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actualizate condițiile de operare, iar Sectorul 1 este direct afectat din această cauză.

„Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline.

Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare, unii operatori aleg să fie mai presus de lege. Noi facem eforturi zilnice să evităm că orașul nostru să devină un focar de infecție și facem un apel către toate companiile de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze în nici un fel autoritățile publice. Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună”, a adăugat Clotilde Armand.

Antena 3 și România TV au făcut scandal, susținând că doi consilieri PSD nu au fost lăsați, deși aceștia nu au fost invitați și nu aveau ce căuta la ședință.

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat la România TV că a dat ordin ca toți membrii PSD din Sectorul 1 să strângă semnături, pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand. Până acum, Ciolacu spunea că PSD susține doar inițiativele civice, privind demiterea lui Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri