Caută
Close this search box.

Stația Spațială Internațională, deviată de pe orbita ei

staţia spaţială

Stația Spațială Internațională a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc care andocase recent pe ISS au pornit accidental, scrie BBC.

Pentru repunerea stației în poziția inițială a fost nevoie de pornirea motoarelor de pe alt modul.

Incidentul a avut loc la câteva ore după ce modulul rusesc Nauka a andocat pe ISS, joi, după un zbor de opt zile, potrivit Digi24.

Potrivit NASA, „motoarele modulului au pornit în mod accidental și neașteptat la ora 12.45, mișcând stația cu 45 de grade față de poziția ei”.

Agenția spațială a mai precizat că, în urma intervenției echipei de control, „stația a fost repusă pe poziție și este într-o stare bună”.

Acest lucru a fost realizat prin activarea unor motoare aflate pe alt modul de pe ISS, iar acum incidentul este investigat.

Oficialii americani și ruși spun că cei șapte astronauți aflați la bordul Stației Spațiale nu au fost nicio clipă în pericol.

Cu toate acestea, comunicațiile cu echipajul ISS au fost întrerupte pentru câteva minute în timpul incidentului. Membrii echipajului „nu au simțit nicio mișcare”, pentru că stația s-a înclinat cu o jumătate de grad pe secundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri