Caută
Close this search box.

Stelian Ion, nou atac la UDMR. „Vor să ne ducă alături de Polonia şi Ungaria!”

stelian ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a amintit că UDMR a votat „cot la cot toate nenorocirile din Justiție, cu PSD”. UDMR s-a opus din nou ca Secția Specială să fie desființată cu totul.

„E foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles că o coincidență, alături de Ungaria și Polonia, pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE, în ce privește statul de drept”, a acuzat Stelian Ion.

Întrebat cine ia decizia în privința SIIJ, ministrul Justiției a răspuns:

„Coaliția de guvernare trebuie să ia decizia, că nu mă aștept de la PSD să ia decizia în sensul desființării. Adică cei care au promis și și-au asumat prin programul de guvernare votat în Parlament, fără tot felul de globuleţe și redenumiri și artificii. Deci, desființarea SIIJ a fost votată în Parlament, nu altceva!”.

„Guvernul a trimis un proiect foarte bun, lăudat de Comisia de la Veneția, dar în Parlament se blochează lucrurile, iar UDMR e actorul principal. Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție, cu PSD, votau înființarea SIIJ, toate lucrurile acelea care acum își produc efectele din acele legi”, a continuat Stelian Ion, citat de B1.

Întrebat cum se va ajunge până la urmă la desființarea SIIJ, dacă UDMR nu vrea, Ion a răspuns:

„Cei care au promis au fost inclusiv UDMR-iștii, în momentul în care au votat programul de guvernare. Să spună acum românilor că nu au citit cu atenție, că nu au înțeles, asta poate la grădiniță poate fi crezut….

Acel program de guvernare e mai mult decât o declarație, e scris negru pe alb, e obligatoriu pentru noi toți. Programul de guvernare a fost analizat de Comisia Europeană, care a apreciat intențiile din documentele oficiale, nu doar niște declarațîi date la televizor.

În acest context, am primit noi semnale pozitive din partea Comisiei, nu că am fi făcut mare lucru până acum. Dar, dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles că o coincidență, alături de Ungaria și Polonia, pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE, în privința statului de drept.

Nu au cum să facă așa ceva în mod intenționat, doar o fac pur și simplu, în sensul în care actele lor politice și faptul că se opun cu atâta înverșunare desființării SIIJ (…) Lucrurile acestea ne duc automat către Ungaria și Polonia”.

„Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeși linie și și-ar dori să fim mai mulți, dar eu nu cred în această viziune și, strict pe acest capitol, eu nu văd din Ungaria și Polonia un model.

Nu mă refer la alte subiecte, că nu e treaba mea. Relațiile bune trebuie să le avem cu toți vecinii, eu îi apreciez foarte mult pe colegii noștri, deci nu despre asta e vorba, nu vreau să se interpreteze.

E vorba despre respectarea statului de drept, modul în care ne raportăm la UE și la ce vrem noi să facem în această Uniune”, a mai ținut să precizeze ministrul Justiției, Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri