Caută
Close this search box.

SUA lansează distrugătoarele stealth Zumwalt, ce se văd pe radar ca o barcă de pescuit

zumwalt

Programul distrugătoarelor americane stealth Zumwalt are ca obiectiv consolidarea supremației US Navy, pe mări și pe oceane.

SUA dețin deja două distrugătoare stealth din clasa Zumwalt. În total, vor fi construite trei astfel de nave de război. E vorba despre USS Zumwalt și USS Michael Monsoor.

USS Michael Monsoor este al doilea distrugător al clasei, după USS Zumwalt, primul distrugător, care poartă și numele clasei, și cel mai scump distrugător construit vreodată.

Performanțele acestor nave sunt cu adevărat impresionante.

DefenseRomania a scris încă din luna martie că, în premieră, un distrugător stealth din clasa Zumwalt – USS Michael Monsoor – va coordona de la distanță manevre militare ale navelor fără pilot și a dronelor.

Distrugătoarele dispun de cele mai avansate sisteme de rachete ghidate. De precizat că SUA au dezvoltat o nouă versiune a rachetelor SM-2 Block IIIA, rachete dezvoltate special pentru a fi lansate de distrugătoarele clasei Zumwalt.

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere.

Costul unei asemenea nave este imens, fiind estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

Totodată, potrivit viceamiralului american Roy Kitchener, citat de DefenseNews, distrugătoarele din clasa Zumwalt vor fi integrate și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri