Caută
Close this search box.

Timișenii riscă amenzi dacă nu colectează corect deșeurile

deșeurile

Timișenii care nu colectează corect deșeurile vor rămâne cu ele în față casei și riscă amenzi. Anul trecut sub 18% dintre reciclabile au putut fi valorificate, deși ținta autorităților era de cel puțin 50%. În Timiș a început acum o campanie de avertizare a cetățenilor care aruncă gunoiul amestecat, iar dacă cei avertizați continuă să arunce deșeurile la grămadă, vor fi amendaţi.

Deși de mai mulți ani au la dispoziție publele diferite pentru aruncarea deșeurilor, mulți timiseni nu colectează nici acum selectiv gunoiul. De multe ori, în tomebroanele negre, în care ar trebui să fie gunoi menajer, sunt aruncate reciclabile, spune Ştirile TVR.

În perioada următoare, pe pubelele în care se regăsesc deșeuri vor fi lipite în prima faza etichete galbene de avertizare pe care scrie „conținut neconform”.

Dacă nici așa nu este respectată legea, pe tomberoane se vor regăși etichete roșii cu mențiunea „continut necorespunzător”. Dar acestea vin la pachet cu o amendă.

Mai mult decât atât, pubelele cu etichete roșii nu vor fi golite așa că locatarii vor rămâne cu gunoiul pe cap. Amenzile pe care o persoană fizică le poate lua sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, iar pentru cele juridice între 1.000 și 2.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri