Caută
Close this search box.

Transnistria. despre victoria PAS: Nu s-a întâmplat nimic extraordinar!

vadim krasnoselski

Liderul republicii nerecunoscute Transnistria, Vadim Krasnoselski, a declarat că este pregătit pentru negocieri cu noul guvern al Republicii Moldova, care va fi format în urma alegerilor parlamentare anticipate.

„S-a întâmplat ceea ce am și prognozat. Am presupus anume acest rezultat pentru forțele politice. Nu s-a întâmplat nimic extraordinar în Moldova, au venit la putere forțele de dreapta, al cărui vector este îndreptat, cu siguranță, spre integrarea europeană. În orice stat, poporul formează o anumită putere, iar ulterior acestea crează puterea executivă.

Cu siguranță, noi suntem gata de negocieri. De agenda actuală depinde viața oamenilor atât de pe malul drept, cât și de pe malul stâng. Nu s-a schimbat nimic”, a declarat Krasnoselski, după o ședință cu liderii transnistreni, citat de TASS.

El menționat că „Republicii Moldova îi este caracteristică modificarea agendei de negocieri de fiecare dată când se desfășoară un nou proces electoral. Vom vedea ce abordare va avea noua echipă”.

Krasnoselski a mai spus că „mulți politicieni moldoveni suferă de revanşism”: „Noi niciodată nu ne-am dorit să cucerim Chișinăul, nu ne dorim teritoriul lor. Ei au încercat să ne cucerească. A dispărut această dorință? Greu de spus, pentru că nu există consecințe din punct de vedere juridic, o evaluare a tragediei din 1992. De aceea, presupun că încă mai există dorința”.

De asemenea, liderul administrației de la Tiraspol a menționat că „limba moldovenească există, însă nu este recunoscută, la fel ca Transnistria”.

Partidul pro-european „Acțiune și Solidaritate” din Republica Moldova, care îl susține pe președintele Maia Sandu, a obținut 52,8% din voturi, la alegerile parlamentare de duminică, și va putea forma singur un guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri