Caută
Close this search box.

USR PLUS Buzău, la un pas de excluderea lui Emanuel Ungureanu

emanuel ungureanu

Organizaţia judeţeană a USR-PLUS Buzău se delimitează de declaraţiile făcute în şedinţa Consiliului Local Municipal de către deputatul Emanuel Ungureanu. „Poziţia exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor şi principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare şi în campania electorală din decembrie 2020”, arată sursa citată de News.ro.

Reprezentanţii USR-PLUS Buzău afirmă, într-un comunicat de presă, că poziţia lui Emanuel Ungureanu este una strict personală, el refuzând orice dialog pe tema referendumului cu liderii locali ai USR-PLUS.

„Domnul Emanuel Ungureanu a fost invitat în mai multe rânduri la consultări în cadrul filialei USR PLUS Buzău, consultări care au avut ca temă poziţionarea partidului în privinţa referendumului. Din păcate, domnul deputat nu a dat curs invitaţiilor şi nici nu a transmis o poziţie pro sau contra referendumului. De asemenea nu a transmis informaţii sau argumente către filiala municipală sau judeţeană USR PLUS. Poziţia exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor şi principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare şi în campania electorală din decembrie 2020”, se arată în comunicat.

De asemenea, liderii locali ai USR-PLUS Buzău transmit că organizaţia va susţine doar proiectele viabile care includ o strategie, un buget şi un calendar de implementare asumate, lucruri care nu se regăsesc în proiectul administraţiei PSD şi nici nu au fost comunicate, cu toate că au fost solicitate prin reprezentanţii USR în CL.

„Prin urmare nu cunoaştem informaţiile care au stat la baza deciziei domnului Ungureanu, având în vedere că acestea nu se regăsesc în proiectul comunicat public de domnul Toma şi nici nu au fost prezentate de domnul Ungureanu în cadrul filialei USR PLUS Buzău. Susţinem şi ne dorim investiţii majore de dezvoltare a municipiului Buzău (un spital municipal, o nouă zonă industrială, locuinţe sociale pentru tineri, centru de cercetare şi inovare), dar ne dorim ca acestea să fie realizabile şi fezabile, nu doar promisiuni electorale folosite în interes personal”, se mai arată în comunicat.

În final reprezentanţii USR spun că deputatul impus de la Centru pe listele USR-PLUS Buzău nu ţine cont de opiniile colegilor de partid şi că preferă interesele personale: „USR PLUS Buzău a obţinut rezultate prin munca în echipă, prin transparenţă şi comunicare. Domnul Ungureanu ne demonstrează astăzi, prin anunţul dumnealui, că va face «campanie din casă în casă», fără a ţine cont de opiniile colegilor de partid şi ale alegătorilor din Municipiul Buzău, că preferă proiectele şi interesele personale. Îi sugerăm însă, ca în timpul acestei campanii din «casă în casă», să afle şi problemele reale ale buzoienilor având în vedere că astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău”.

Consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, miercuri, în şedinţe care au avut loc în acelaşi timp, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ teritoriale. Referendumul ar urma să aibă loc pe 26 septembrie. Deputatul Emanuel Ungureanu (USR PLUS) şi-a declarat susţinerea pentru proiect, deşi consilierii locali ai USR PLUS s-au abţinut de la vot.

„Voi veni la Buzău şi voi sustine acest referendum, pe stradă, poartă cu poartă, casă cu casă, bloc cu bloc. Pentru că eu sunt în Buzău temporar şi am promis acestei comunităţi că voi face lucruri pentru ei, împreună cu colegii de la USR PLUS, de la PLS, de la PNL facem lucruri pentru comunitate. Nu e campanie electorală, e un proiect comunitar”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri