Caută
Close this search box.

Val de infectări la suporterii de la meciurile Euro 2020, cu precădere la scoţieni

euro 2020

Val de infectări în rândul suporterilor care au participat la meciurile Euro 2020. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul fanilor scoţieni, autoritățile santare anunțând aproape 2.000 de îmbolnăviri, în acest context, conform Digi24.

La meciul dintre Anglia şi Scoţia din 18 iunie, doar o mică parte dintre scoţieni au fost prezenţi pe stadion. Restul s-au bucurat de atmosferă în diferite locaţii din oraş, iar regulile privind distanţarea au fost ignorate cu desăvârşire.

Acest lucru s-a văzut imediat în numărul de infectări. Autorităţile sanitare din Scoţia au anunţat că 1991 de infectări sunt cauzate de participarea la evenimentele sportive de la Euro 2020. Vinovată pentru răspândirea virusului este tulpina Delta, dominantă în capitala Marii Britanii şi cu peste 60% mai contagioasă.

De altfel, şi alte ţări sunt îngrijorate de nerespectarea condiţiilor de siguranţă la meciurile Euro 2020. Spre exemplu, autorităţile de la Copenhaga au decis să testeze 4.000 de persoane care au participa la meciul cu Belgia, după descoperirea a trei cazuri de infectări cu tulpina Delta.

La rândul lor, autorităţile din Finlanda au luat măsuri fără precedent. Au decis să testeze toţi suporterii care se întorc de la meciurile din Sankt Petersburg. Așa au fost testaţi pozitiv peste 100 de fani care au participat la meciurile de acolo. Totodată, vor fi testate și toate persoanele care au intrat în contact cu cei confirmați pozitiv la Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri