Delirul senatoarei Diana Șoșoacă a intrat într-o nouă fază, în care amenințările la adresa antiromânilor și a străinilor se combină cu fantezii dacopate și acuzații nedovedite, într-un amestec straniu de național-ceaușism târziu și conspiraționism patologic.

Într-un live, Şoşoacă s-a lăudat că, datorită ei, mai pot să scrie oamenii pe Facebook, că a făcut față eroic „celei mai abominabile dictaturi din ultimii 31 de ani“ și că a devenit celebră în toată lumea.

În paralel, a amenințat că vor primi ceea ce merită acei români care înjură România și a transmis Guvernului că va avea o revoluție, dacă vrea să vaccineze copiii între 12 și 18 ani.

Tot discursul a fost asezonat cu niște prostii, minciuni și teorii dacopate fără nici o bază reală. Șoșoacă a afirmat că viața ar fi început pe Pământ în România, iar poporul român se trage din „cel mai mare și mai mândru și neînvins imperiu al tuturor timpurilor, belasgo-traco-geto-dac“.

Străinii sunt răi, ne vor sclavi, dar vine Șoșoacă și ne salvează. Guvernul ne minte, nu s-au vaccinat decât 1,5 milioane de români și n-au murit de Covid decât 277 de persoane!

N-a lipsit nici apelul la mesajele propagandei naționalist-ceaușiste: străinii sunt răi, vor să ne facă sclavi, dar noi suntem români, în veci aici stăpâni etc..

După un an în care n-a contenit să-i insulte pe toți cei care se luptă să limiteze efectele pandemiei, Șoșoacă i-a amenințat acum cu pușcăria pe cei care o apostrofează pe Facebook, pentru că e ultraj să jigneșți un senator și un avocat.

Delirul s-a extins și la pandemie, conspiraționista afirmând că, de fapt, n-ar fi 4,5 milioane de români vaccinați, ci doar 1,5 milioane, iar numărul morților n-ar fi de 26.500, ci de 277. Date oficiale, a plescăit batjocoritoare din buze senatoarea, satisfăcută, fără să explice însă ce fel de conspirație mai e aceea în care chiar cei acuzați de complot furnizează cifrele reale.

În numai 24 de ore, acest delir fără cap și fără coadă, cu mesaje de o toxicitate extremă, a scormonit toată drojdia de pe Facebook, strângând 11.000 de aprecieri, 5.200 de comentarii și nu mai puțin de 122.000 de vizualizări.

Fragmente din discursul delirant marca Diana Șoșoacă

„Datorită și muncii mele și luptei mele tu mai poți să scrii pe Facebook!“

„Am văzut, nu știu dacă ați văzut, se vorbește despre «la șoșoaca» în Italia. Mi-au spus românii de acolo. Nu suntem singuri, v-am spus că nu suntem singuri, că avem notorietate internațională! România este felicitată pentru a fi cea mai liberă țară din Uniunea Europeană datorită luptei românilor, în stradă, și luptei cel puțîn a unui parlamentar, în persoană mea, în Parlamentul României.

Suntem dați exemplu în toată lumea! Așa că, vă rog, căpătați curaj, mergeți înainte, nu-i lăsăți pe aceșți nemernici să ne ia libertatea.“

„Voi reveni cu așa-zisa vaccinare a copiilor între 12 și 18 ani care, vezi-Doamne, va începe pe 2 august. Și cred că dacă ăștia vor o revoluție, o vor avea! Totul până la copii!“

„Este imperios necesară o lege a antiromânismului. Avem prea mulți trădători la conducerea instituțiilor României, prea mulți așa-ziși români neromâni care jignesc românii și România. Noi nu suntem nici paria Europei, nici spălători de funduri prin Europa, nici sclavii Europei, da?

Noi suntem români, în veci aici stăpâni, suntem cel mai mândru neam, pentru că de aici, de pe plaiurile noastre mioritice, de aici a început viața pe Pământ! Aici au fost cei mai bravi și mai curajoși și mai deștepți oameni!

Aici a fost format cel mai mare și mai mândru și neînvins imperiu al tuturor timpurilor, belasgo-traco-geto-dac. Suntem nația, singura, care a impus tribut Romei, Imperiului Roman, și care a și primit acel tribut. Fiți mândri că sunteți români, luptați pentru libertatea noastră și a României, apărați copiii!“

„Legile antiromânismului au fost respinse în Senat și ascunse în sertare, în timp ce legea antisemitismului și legea antițigănismului au fost votate la două mâini.“

„Trebuie să ne apărăm pe noi și chiar de noi înșine, de unii conaționali care jignesc la nesfârșit românii și România, de străinii care-și bat joc de România și ne insultă, ne acuză de faptul că am fi nația care creează cele mai mari probleme infracționale la nivelul Europei. Este o minciună!

Cumva trebuie să-i facem pe parlamentari să voteze legea antiromânismului așa cum au votat legea antisemitismului și legea antițigănismului. (…) Cine va face rău României și românilor va primi pedeapsa pe care o merită. Asta v-o promit eu!“

„Cei care înjură ar trebui să știe un lucru: a jigni un senator și un avocat este ultraj, este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea.“

„S-a văzut că toată lupta mea și a echipei mele, echipa dreptății, nu a fost în zadar. Avem recunoaștere internațională. Suntem admirați că am ținut piept celei mai abominabile dictaturi din ultimii 31 de ani, iar libertățile noastre uitați-vă cum au deranjat-o pe doamna comisar pe Sănătate din Parlamentul European, care a spus că solicită României, care e pe ultimul loc la vaccinare, să vaccineze cât mai mulți, indiferent de opiniile anumitor politicieni.

Oare la cine se referă? Mă bucur, doamnă comisar pe sănătate, că te-am deranjat, ți-am deranjat afacerile, uitați-vă și citiți despre ea în câte afaceri și parandărături este implicată. Au dat ziariștii, am citit și eu! Și vă spun un lucru: nu sunt vaccinați în România 4 milioane și jumătate de români!

Nici nu cred că sunt un milion jumate. Cifrele sunt falsificate! Și va ieși adevărul la iveală! Ca toate adevărurile pe care vi le-am spus. Cum a fost și cu numărul morților de Covid. Din 26.500 declarați, de fapt sunt numai 277! Date oficiale! Uitați-vă ce am scris anul trecut și o să vedeți că tot ceea ce v-am spus eu a fost adevărat.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here