Valeriu Nicolae prezintă adevăratul CV al deputatului PSD Nicușor Halici, unul dintre cei mai agresivi membri ai Comisiei Juridice. Pe lângă parcursul profesional stupefiant, Halici are și o declarație de avere halucinantă.

„Nicușor Halici este unul dintre cei mai agresivi și lipsiți de bun simţ blablagii trimiși de PSD la televizor. Om care a fost neobosit în a proteja corupții și preș al domnului Oprișan. Tocmai a fost pentru două ore la Realitatea Plus, expert pe tăti subiectele, de la explozii, la finanțe sau Roșia Montană. A rupt Alianța în două, iar reacția celor de la PNL și USR a fost penibilă.

Halici a terminat cel mai prost liceu posibil din Focșani, Grupul Şcolar Agricol, și apoi o bombă de facultate la București, faimoasă pentru vânzări de diplome, Universitatea Titu Maiorescu.

Președintele universității a fost dat în judecată de DNA, pentru că ar fi fraudat examenele la Facultatea de Drept. Facultate pe care a terminat-o domnul Halici. Are un master tot acolo.

A lucrat toată viața la stat. Secretar de comună din 2003. În 2010, când apare prima declarație de avere (deși ar trebui să aibă declarațîi de avere din 2008), omul, ca orice PSD-ist cinstit, nu are nimica, nimicuța, stă în chirie așa, la socri, deși are o maşină de super lux, Audi A8, din 2007.

E drept că are și o datorie de 64.000 RON. Nevasta tot la primărie lucrează, că doar nu se putea altfel. Locul domnului Halici de secretar de comună este preluat de nevastă în momentul în care acesta este promovat director la consiliul județean al preacinstitului Oprișan, că doar slujbele la primărie în Vrancea se transmit în familie. Rupe geniul în el în perioada asta și devine prefect. Se va califica pentru slujbă la un an DUPĂ numire, că doar e meritocrație PSD-istă.

Face și unul din cursurile de securicitate, că nu se putea altfel. Deși el e o bombă și în engleză și franceză, face cumva cursurile universitățîi din Geneva, căci, vorba lui Codrin Ștefănescu, ei pot. E tot timpul pe negativ cu banii, datoriile ii cresc la peste 60.000 de EUR, în 2016.

Este ales deputat, lucru care coincide cu o donație de peste zece hectare, că așa e în PSD. În declarația din 2017 apare de nicăieri încă un Audi A6 și descoperim că omul a vândut trei mașini, deși el avea doar două, că ne Oprişăm pe ea de logică și ANI, iar PSD e la putere. Cel mai probabil, a vândut mașinile ca să împrumute PSD-ul pentru alegeri, căci, deși avea datorii de peste 60.000 EUR, a dat partidului 36.500 RON. Mai ia un împrumut de la bancă și își trage încă un Audi din 2011, că doar acum e parlamentar.

Nevasta se mută consilier superior la primăria de la Focșani și salariul devine mai mult decât dublu, căci cinste și PSD. Mai cumpără vreo 100 de hectare de pământ și ia subvenție de la stat, că doar nu e fraier. Nevasta face bani din 4 locuri de la stat acum și primește peste 200.000 de RON de la statul lor cel bun (de peste 6 ori mai mult decât făcea la primăria de comună). Deși cu datorii de peste 90.000 de EUR în bănci, domnul Halici a dat împrumut partidului 10.000 de EUR.

Am criticat și o să mai critic Alianța lui peşte. Totuși, nu există nimic mai toxic și mai mârlănesc decât PSD-ul. Sper că fișa asta să fie folosită dată viitoare de comunicatorii Alianței”, a scris Valeriu Nicolae, pe Facebook.

În februarie 2020, la alegerile pentru șefia PSD Vrancea, Halici s-a remarcat printr-o slugărnicie deosebită față de Marian Oprișan. El a încercat să îl lingușească pe Oprișan, comparându-l pe acesta cu un copac puternic:

„În general spun că la umbra copacilor puternici nu cresc foarte multe lucruri. Nu crește foarte multe vegetație sau lăstari sau alți copaci”, a spus Halici.

„Vă rezolvăm: buruieni”, a răspuns o voce din sală.

„Nu, nu-i așa cum spuneți dvs. dom’ primar. Ne-a arătat altceva: viață. Dincolo de ceea ce reușim să percepem cu toți, astăzi suntem dovada vie că la umbra unui copac puternic este o echipă puternică”, a continuat Halici, slugarnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here