Caută
Close this search box.

VIDEO Protest în fața Termocentralei Mintia, care se va închide

mintia

Aflată în proprietatea Complexului Energetic Hunedoara, Termocentrala Mintia se va închide, începând din 26 iulie, astfel că 662 de salariați vor rămâne fără un loc de muncă, urmând să primească plăți compensatorii. Luni seara, zeci de persoane s-au adunat în fața termocentralei pentru a protesta în privința deciziei de închidere.

„Îi îndemnăm pe deveni să vină alături de noi. Noi vom fi în mijlocul lor prin Asociația „Hunedoara Suntem Noi” și să milităm pentru găsirea unei alternative și a unor surse de încălzire a școlilor, ca să ne putem trimitem copiii la școală. Aș vrea să le atrag atenția autorităților locale care au obligația să asigure încălzirea în municipiul Deva că legea 325 din 2006 tocmai a fost modificată și acum prevede obligația de a furniza iarna căldură în tot timpul ei. Această lege dacă era la promulgare din 2008, dacă președintele Iohannis s-ar fi grăbit și ar fi promulgat-o în toamna anului trecut, acest obiectiv nu s-ar fi oprit în 5 martie, la temperaturi negative, pentru că ar fi fost obligatoriu să încălzească municipiul Deva”, a transmis liderul sindical Cristian Iștoc, citat de Antena3.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că termocentrala nu ar avea aviz de mediu și că acesta ar fi motivul pentru care a fost oprită activitatea. Popescu a spus că persoanele care își vor pierde locul de muncă vor primi plăți compensatorii, șomaj și un venit de completare pentru o perioada de doi ani.

Vestea închiderii centralei, vechi de 52 de ani, nu a fost bine primită de angajați. De exemplu, în urmă cu câteva zile, un salariat al acestei termocentrale și-a pus capăt zilelor. El urma să fie concediat, relatează si r3media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri